top of page

Oncologische revalidatie

Loopband onc rev.jpeg
Kneeling to Tie Shoe_edited_edited.jpg

Oncologische revalidatie richt zich op de stoornissen, beperkingen en participatieproblemen waar mensen tijdens of na de behandeling van kanker tegen aan lopen. Problemen die op kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld spanningsklachten, pijn, verminderde mobiliteit, bewegingsangst, verminderde spierkracht, conditieverlies, ademhalingsproblemen en vermoeidheid.

 

Fysiotherapie kan gedurende alle fases van de ziekte worden ingezet. Dit kan dus zijn tijdens of na het behandeltraject maar ook wanneer genezing niet meer mogelijk is om zodoende de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Vanuit wetenschappelijk onderzoek wordt steeds duidelijker dat blijven bewegen van essentieel belang is om klachten te voorkomen of om eventuele klachten te verhelpen. Voldoende lichaamsbeweging kan u veel voordelen opleveren:

  • Minder bijwerkingen van de behandeling

  • Sneller herstellen van de behandeling

  • Minder vermoeidheid tijdens de behandeling

  • Meer zelfvertrouwen

  • Beter concentratievermogen

  • Sterker immuunsysteem

  • Beter slapen

 

De fysiotherapeut kan u hier bij begeleiden. Tijdens de eerste behandeling voeren we een uitgebreid gesprek met u om onder andere in kaart te brengen in welke fase van het behandeltraject u zit, welke klachten u ervaart en, het belangrijkste, welke doelen u heeft. Daarna brengen we door middel van een aantal vragenlijsten en wat testen in kaart hoe u er op dat moment voor staat. Aan de hand van al deze gegevens stellen we samen een behandelplan op.

 

U heeft een verwijzing van uw specialist nodig. De kosten vallen vanaf de 21e behandeling onder de basisverzekering (het eigen risico moet eerst op zijn). De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering of moet u zelf betalen, afhankelijk van of en in hoeverre u aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg altijd even uw zorgverzekering om na te gaan of de kosten voor u worden vergoed of vraag het even bij ons na.

bottom of page