top of page
DN kleur.jpg

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode die goed gecombineerd kan worden met een fysiotherapeutische/manueel therapeutische behandeling. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en op die manier raken ze snel en langdurig ontspannen. Tijdens de behandeling gaan we op zoek naar triggerpoints (zogenaamde ''knopen in de spier'') die naast de lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. 

 

Triggerpoints kunnen acuut ontstaan (bijvoorbeeld door een ongeval of een verkeerde beweging) maar ook door het langdurig aannemen van een verkeerde houding. Ook langdurige afwezigheid van beweging bijvoorbeeld door gips, brace of een sling is een oorzaak alsmede ''slappe'' ligamenten (banden). Psychologische factoren zoals stress en depressie zijn ook een bekende oorzakelijke factor van het ontstaan van triggerpoints. Tenslotte kunnen triggerpoints ook ontstaan door te strakke kleding, voetafwijkingen, instabiliteit en/of verschillen in beenlengte bijvoorbeeld na een botbreuk of een operatie.

 

Judith Voogt en Ramona Nieuwenhuizen hebben deze cursussen gevolgd bij Uplands Physio Clinic waarvoor ze iedere 3 jaar naar een terugkomdag gaat om zodoende haar kennis en kunde bij te houden. Zodoende wordt de kwaliteit gewaarborgd! 

bottom of page